Szkolenia/Formularz zgłoszeniowy

Tytuł szkolenia:

Prezentacje, wystąpienia publiczne i kampanie społeczne NGO

Data i czas szkolenia:

4-5 października 2013 r., (piątek godz. 16.00-20.30; sobota godz. 9.00-18.30, 16 godz. szkoleniowych)

Miejsce szkolenia:

Bochnia, ul. Wyspiańskiego 25, sala tzw. "dolnego kościoła"

Termin zapisów:
Zgłoszenia przyjmowane będą do dnia 26 września do godz. 12.00  Liczba miejsc ograniczona.

Sposób zgłoszenia:
Pocztą elektroniczną na adres:  ngo.bochnia@kolping.pl

Pliki do pobrania:

Opis szkolenia

Zgłoszenie

Adresaci szkolenia:

Szkolenie skierowane do: członków, wolontariuszy i pracowników małopolskich organizacji pozarządowych, szczególnie do osób zajmujących się w swoich organizacjach pozyskiwaniem funduszy na działania.
O zakwalifikowaniu do udziału w szkoleniu decyduje miejsce zamieszkania reprezentanta organizacji pozarządowej na terenie woj. małopolskiego lub reprezentowanie organizacji pozarządowej posiadającej siedzibę na terenie na terenie woj. małopolskiego.

Cel szkolenia:

Celem szkolenia jest rozwinięcie kompetencji w zakresie świadomego posługiwania się gestami znaczącymi (mowa ciała), umiejętnego podtrzymywanie zainteresowania słuchaczy wypowiedzią, nabycie umiejętności profesjonalnego występu przed kamerami i w studio telewizyjnym, poznanie ABC planowania i realizacji kampanii społecznych NGO.

Zakres tematyczny szkolenia:

• 1. Zasady skutecznego i atrakcyjnego występowania przed publicznością, mowa ciała.
  • 2. Stres, jak nauczyć się z nim żyć i dalej występować.
  • 3. ABC wystąpień przed kamerą.
  • 4. Przykłady skutecznych kampanii  społecznych i zasady ich planowania

Narzędzia szkoleniowe:

• prezentacja zawierająca podstawowe pojęcia związane z tematyką szkolenia
  • ćwiczenia indywidualne i w grupie
  • ćwiczenia przed kamerą
  • materiały video i graficzne przedstawiające przykłady kampanii społecznych

Organizator zapewnia bezpłatne materiały szkoleniowe i catering.
Organizator nie zapewnia refundacji kosztów noclegu i podróży na szkolenie.

Szkolenie kończy się testem wiedzy z zakresu treści przekazanych w jego trakcie, którego zdanie uprawnia do otrzymania certyfikatu.

Koszt szkolenia: bezpłatne

Trenerka:

Sylwia Nikko Biernacka - Samodzielna fotografka, korzystająca z rzeczywistości po to, aby generować nowe światy. Trenerka, która pomaga innym w odważnym stawaniu się sobą. Organizatorka i inspiratorka. Założyła Fundację Machina Fotografika. Absolwentka kulturoznawstwa (UAM Poznań) oraz fotografii (Instytut Twórczej Fotografii w Opavie, Czechy). Publikuje w prasie („Polityka”, „Wysokie Obcasy”, „Tygodnik Powszechny”, „Gazeta Wyborcza”) oraz w książkach. Ukończyła kurs trenerski organizowany przez Stowarzyszenie Trenerów Organizacji Pozarządowych „STOP”. Absolwentka Szkoły Liderów i Liderek Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności. Ustawia czułość na twórczość, wspiera w rozwoju kobiety, realizuje projekty artystyczno-społeczne, stara się wprowadzać dobre zmiany w świecie ostatnio – poprzez działania projektu  "440 km". Od kilku lat prowadzi warsztaty rozwojowo-fotograficzne i szkolenia. Z charakteru KOT, który lubi długie spacery nad morzem.

Tytuł szkolenia:
“04-05.10.2013 r. Prezentacje, wystąpienia publiczne i kampanie społeczne NGO”
Data:
Miejsce szkolenia: