Zapraszamy do Bochni na kolejne Śniadanie u Kolpinga!

Centrum NGO KOLPING w Bochni zaprasza przedstawicieli małopolskich organizacji pozarządowych do udziału w spotkaniu z cyklu "Śniadanie u Kolpinga", tym razem pod hasłem: Edukacja seniorów – między teorią a praktyką, które odbędzie się 18 października 2013 r. w godz. 9.30-13.30 w Bochni, ul. Regis 8 (Planty) – Restauracji Kasztelania.

Zapraszamy przedstawicieli małopolskich organizacji pozarządowych działających na rzecz osób starszych do udziału w spotkaniu pn. „Śniadanie u Kolpinga”, które w swoim zamyśle ma być okazją do tworzenie sieci networkingowych organizacji aktywnych w podobnych obszarach. Spotkanie odbędzie 18.10.2013 r. (piątek) godz. 9.30-13.30 w Bochni, ul. Regis 8 (Planty) – Restauracja Kasztelania.

Uczestnicy będą mieli okazję zaprezentować swoje organizacje w dowolnej, wybranej przez siebie formie (prezentacja multimedialna, krótkie wystąpienie, itp.) w czasie do 5 minut. Po bloku prezentacji odbędzie się warsztat moderowany z zakresu różnych form współpracy organizacji pozarządowych oraz dyskusja na temat uwarunkowań w podejmowaniu współpracy.

Moderatorką spotkania będzie dr Lidia Maria Jedlińska. Aby wziąć udział w wystarczy wypełnić załączony formularz zgłoszenia (do pobrania poniżej) i przesłać go na adres mailowy: ngo.bochnia@kolping.pl do 16 października 2013 r. Udział Państwa w spotkaniu zostanie potwierdzony mailowo.

ZGŁOSZENIE

Moderatorka

Lidia Maria Jedlińska – pracownik Działu Nauki, Edukacji i Badań Wojewódzkiej  Biblioteki Publicznej w Krakowie; doktor nauk przyrodniczych; praktyk z prawie 20-letnim doświadczeniem w obszarze edukacji pozaformalnej „uczenie się przez całe życie” (Promotor Grundtviga); inicjator  i koordynator  partnerskiego programu „Szkoła @ktywnego Seniora-S@S”.

Autor i koordynator krajowych i międzynarodowych projektów związanych z edukacją i integracją osób starszych; ekspert programów w obszarze włączenia cyfrowego i społecznego (INTERREG IVC, EPALE); promotor współpracy międzypokoleniowej; członek Rady ds. Polityki Senioralnej przy MPiPS, prezes Stowarzyszenia Koło Integracji Bibic, członek organizacji pozarządowych.