Spotkanie edukacyjne w ramach Lokalnej Akademii Obywatelskiej

14 lipca 2014r. w Centrum NGO Kolping w Bochni odbędzie się pierwsze spotkanie edukacyjne w ramach Lokalnej Akademii Obywatelskiej. Tematyka poniedziałkowego spotkania skupi się wokół zagadnień związanych z zakładaniem organizacji pozarządowych i prawnych aspektów funkcjonowania NGO.

Do udziału w spotkaniu szczególnie zachęcamy osoby zainteresowane założeniem organizacji pozarządowej oraz członków, wolontariuszy i pracowników małopolskich organizacji pozarządowych pragnących założyć nową organizację. Spotkanie poprowadzi dr Anna Konopacka - specjalistka z zakresu prawnych aspektów działania organizacji pozarządowych.

Spotkanie edukacyjne Lokalnej Akademii Obywatelskiej jest organizowane w ramach projektu „Profesjonalne małopolskie NGO” realizowanego przez Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce, współfinansowanego przez Fundusz Inicjatyw Obywatelskich w okresie od 01.06.2014 r. do 31.12.2014 r.

Zapraszamy serdecznie!