Emisja reportażu o Dziele Kolpinga w TVP Kraków

Film o Dziele Kolpinga jest związany z otrzymaniem  przez naszą organizację w roku 2012 nagrody Marszałka Województwa Małopolskiego „Kryształy Soli” w kategorii Aktywizacja Gospodarcza i Obywatelska.  Pod koniec maja 2013 r. odbyły się nagrania do programu o Laureatach Nagrody, realizowanego przez TVP Kraków.
Zespół operatorów pod przewodnictwem p. Magdaleny Hejdy spotkał się z przedstawicielami ZCDK w kilku miejscach Krakowa i okolic, aby jak najpełniej oddać bogatą działalność organizacji. W programie znajdą się informacje o projektach realizowanych przez ZCDK, wywiady z ich beneficjentami, również o projekcie dla małopolskich organizacji pozarządowych, prezentacje aktywności seniorów i Młodego Kolpinga oraz ujęcia z Rady Generalnej Międzynarodowego Dzieła Kolpinga, która miała miejsce pod koniec maja w Tyńcu.

Emisja filmu zaplanowana jest na wtorek 3 września o godz. 18.00, a jego powtórka będzie prawdopodobnie w niedzielę 15 września o godz. 17.35 – oczywiście na antenie TVP Kraków. Zachęcamy do obejrzenia!