Dębno, Spotkanie animacyjne wraz z doradztwem grupowym z zagadnień prawnych NGO

Zapraszamy na kolejne spotkanie animacyjne organizowane przez Centrum NGO Kolping w Bochni w ramach projektu „Profesjonalne NGO”, które tym razem zostało zaplanowane w dniu 12 grudnia (najbliższy czwartek) w gościnnych progach Urzędu Gminy Dębno (Wola Dębińska 240, 32-852 Dębno).

Zaproszenie kierujemy do szerokiego grona osób aktywnych społecznie – zarówno przedstawicieli organizacji pozarządowych, jak i członków stowarzyszeń i grup nieformalnych oraz mieszkańców gminy Dębno, zainteresowanych aktywizacją lokalnego środowiska i dialogiem z samorządem lokalnym. Spotkanie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich, chcących wziąć w nim udział.

W trakcie spotkania będzie miała miejsce prelekcja Anny Konopackiej – doktor nauk prawnych, aplikantki adwokackiej, która specjalizuje się w zagadnieniach prawnych organizacji pozarządowych. Przedstawi ona kwestie związane z działalnością stowarzyszeń i fundacji – podobieństw i różnic wynikających z różnych form organizacyjnych, odpowiedzialnością prawną ich członków i zarządów, kwestii związanych z działalnością bezpłatną, odpłatna i gospodarczą.

Uczestnicy będą mogli zadawać prelegentce pytania  oraz skorzystać z jej konsultacji.

Serdecznie zachęcamy do udziału w tym spotkaniu.

Szczegółowych informacji udziela Grażyna Rzepka-Płachta (kierowniczka Centrum NGO Kolping w Bochni): nr tel. 886249251.

Chęć udziału w spotkaniu prosimy zgłaszać mailowo na adres: ngo.bochnia@kolping.pl.

Organizatorem spotkania jest Centrum NGO Kolping w Bochni we współpracy z Urzędem Gminy Dębno.

Zapraszamy!