Audyt Przyjacielski-Benchmarking

Centrum NGO Kolping w Krakowie zaprasza małopolskie organizacje pozarządowe do udziału w audycie przyjacielskim.

Celem udzielanego wsparcia jest transfer i wymiana dobrych praktyk od zaawansowanych organizacji w ramach programu benchmarkingu i umożliwienie uczenia się i twórczego adaptowania najlepszych praktyk od „mocnych” NGO w oparciu o diagnozę jakości działania oraz analizę SWOT NGO mniej doświadczonych.

Do współpracy zaprosimy 2 „młode” organizacje oraz 2 organizacje z dużym doświadczeniem. Wśród tych ostatnich zostaną wybrani dwaj audytorzy, którzy przeprowadzą audyt przyjacielski w organizacji niezaawansowanej i umożliwią odbycie wizyty studyjnej we własnej organizacji dwóch osobom stawiającym pierwsze kroki w trzecim sektorze.

Rekrutacja trwa do 31.10.2014 r. do godz. 12.00 w oparciu o wypełnione i przesłane na adres mailowy: mptak@kolping.pl następujące dokumenty:

- dla organizacji niezaawansowanych: ankieta motywacyjna i karta zgłoszeniowa co najmniej 2 przedstawicieli organizacji (karta_zglosz_org1)

- dla organizacji doświadczonych: karta zgłoszeniowa (karta_zglosz_org2)

Gorąco zachęcamy do rozwoju własnych organizacji poprzez audyt przyjacielski!

karta_zglosz_org1

ankieta motywacyjna